nona2u.com.my

Hanya Sumber Alam Semulajadi Pilihan NR

ISTIMEWA WANITA

AMALAN HERBA NONA ROGUY UNTUK AWET MUDA


Madu Nona Harmonis

Madu Lebah Asli


Akar Herbanika


Mustajab Lawas Angin


Mustajab Lawas Kencang


PhytoCleanse Plus

PhytoCleanse


Mustajab Lawas Segar


Phytox


Produk yang perlu diamalkan;

 1. Madu Nona Harmonis
 2. Madu Lebah Asli
 3. Akar Herbanika
 4. Mustajab Lawas Segar
 5. Mustajab Lawas Kencang
 6. Mustajab Lawas Angin
 7. PhytoCleanse
 8. PhytoCleanse Plus
 9. Phytox

Setiap Waktu Pagi (Kecuali semasa Haid sahaja)

Amal ½ - 1 sudu teh paras Madu Nona Harmonis digentelkan atau digaul dengan Madu Lebah Asli dan ambil dengan Akar Herbanika
Rendamkan 2 paket Akar Herbanika ke dalam 1 gelas/mug air panas sehingga ia keluar warna teh sederhana pekat. Campurkan 1 sudu teh Madu Lebah Asli sebagai penawar & sumber kesegaran tenaga kecuali jika berpenyakit Kencing Manis. Minum suam.

Tengahari, Petang & Sebelum Tidur

Minum 1 gelas/mug air Akar Herbanika.

Petang atau Malam

Buat Pilihan Dosej Pembersih Dalaman dalan bentuk Serbuk atau Tablet yang sesuai dengan Sistem Pembuangan Air Besar anda sebagai Amalan Harian atau Seminggu 3 kali

Pemilihan boleh di buat samada mengambil dalam bentuk serbuk atau tablet mengikut kelawasan sistem pembuangan air besar.

Lawas air besar (Normal)

1 skop Mustajab Lawas Segar + 1 skop Mustajab Lawas Angin + 1 biji Phytox (bentuk serbuk) atau

1- 2 biji PhytoCleanse + 1-2 biji Phytox (bentuk tablet)
   
Tidak lawas (Sembelit)
1 skop Mustajab Lawas Kencang + 1 skop Mustajab Lawas Angin + 2-3 biji Phytox.
Diselang-selikan dengan 1 skop
Mustajab Lawas Segar  + 1 skop Mustajab Lawas Angin (bentuk serbuk)
atau
1-2 biji PhytoCleanse Plus + 2-3 biji Phytox. Diselang-selikan dengan PhytoCleanse Plus 1 - 3 biji (tablet)
   
Terlalu lawas buang air besar (sensitif)
½ skop Mustajab Lawas Segar  dan diselang-selikan dengan 1 skop Mustajab Lawas Angin (bentuk serbuk)
atau
1 biji PhytoCleanse diselang-selikan dengan 1 biji Phytox (bentuk tablet)

Nasihat:

Bagi Wanita semasa haid, teruskan amalan minuman Akar Herbanika 3 gelas/mug sehari dan Pembersih Dalaman Mustajab Lawas Kencang, Lawas Angin & Lawas Segar atau PhytoCleanse serta PhytoCleanse Plus.

Phytox TIDAK boleh diambil semasa Haid!

Bagi Menopos, teruskan seperti biasa.


PENJAGAAN KESIHATAN, KEPEJALAN & KECANTIKAN PAYUDARA


Produk yang perlu diamalkan;

 1. Minyak Berubat Mustajab
 2. Minyak Herbanika
 3. Krim Mustajab 
 4. Barra Gel
 5. Herbanika Lulur


Minyak Berubat Mustajab


Minyak Herbanika


Herbanika Lulur


Barra Gel


Krim Herbanika
Seminggu Sekali atau Mengikut Keperluan

Gabungkan sedikit Minyak Berubat Mustajab & Minyak Herbanika. Lakukan sapuan & urutan secara ‘putaran’ sehingga minyak meresapi liangan kulit anda.
Gaulkan Barra Gel (sekurang-kurangnya 1 sudu besar penuh) & 1 sudu besar Herbanika Lulur. Sapukan rata ke bahagian payudara dan biarkan ia mengering seperti Masker selama 20 minit. Kemudian, span bersih. Lap kering.
Untuk Memejalkan & Memontokkan Payudara - Gunakan sapuan Krim Mustajab sehingga ia meresapi liangan kulit payudara. Lakukan sehari 2 kali.
Untuk Mengembalikan Bentuk Montok Payudara yang Lembik & Kendur - Gunakan sapuan Minyak Herbanika sehingga ia meresapi liangan kulit payudara. Lakukan sehari 1 – 2 kali.
Untuk Merapikan Bentuk Payudara yang Kembang, Terlalu Besar atau Menggeleber - Gunakan gabungan sapuan sedikit Minyak Herbanika & Krim Syifa’ sehingga ia meresapi liangan kulit payudara. Sapuan & urutan diperlukan di bahagian sekitar ketiak, belakang serta tepi kiri & kanan payudara. Ini akan membantu memberikan bentuk yang lebih rapi & cantik, tanpa mengembang.

Nota : Barra Gel & Herbanika Lulur juga boleh digunakan sebagai ‘Skrab’ kulit badan untuk membantu mengatasi Pikmentasi dan membantu melancarkan peraliran darah anda. Seminggu Sekali disyorkan berlulur.

KEBERSIHAN & KERAPIAN SULIT KEWANITAAN WANITA


Barra Gel


Phyto Vagin


Krim Herbanika


Minyak Herbanika


Herbal Balm


Sabun DhiaProduk yang diamalkan;

 1. Barra Gel
 2. PhytoVagin
 3. Krim Mustajab
 4. Minyak Berubat Mustajab
 5. Mustajab Balm / Herbal Balm
 6. Sabun Dhia

Pengamalan herba untuk Kebersihan & Kerapian Sulit Kewanitaan Wanita :

Sehari sekali atau setiap Pagi & Malam, lakukan cucian & cebuk bahagian sulit dengan Barra Gel.
Cuci bersih bahagian sulit (luaran faraj) dengan air terlebih dahulu. Tuangkan 1 – 2 titis Barra Gel dan lakukan sapuan & cucian luaran faraj serta dalaman saluran faraj (gunakan jari telunjuk untuk cucian meruang ini).
  Cebuk bersih. Kesat kering. Kemudian, lakukan sapuan seperti di bawah ini:
 • Jika Saluran Faraj Longgar & Berair atau Keputihan atau Lelehan Sulit – Sapuan 2 – 3 titis PhytoVagin Gel ke dalaman Saluran Faraj. Biarkan selama 2 – 5 jam. Jika perlu, cucian semula selepas 5jam dan sapuan semula, dibiarkan semalaman. Ulangi kegunaan sehingga berjaya mengatasi Keputihan dan merapatkan saluran faraj.
 • Jika Saluran Longgar & Kekeringan – Ulangan sapuan 1 titis Krim Mustajab ke seluruhan saluran faraj. Dibiarkan selama 2 – 5jam. Cucian semula dan sapuan semula dibiarkan semalaman. Ulangi kegunaan sehingga berjaya mengembalikan keadaan lubrikasi normal.
Untuk Kesihatan & Kesegaran Sulit – Sapuan Minyak Berubat Mustajab disyorkan ke seluruhan saluran faraj. Ulangi kegunaan mengikut keperluan anda. Boleh gabungkan kedua-dua PhytoVagin Gel dengan Minyak Berubat Mustajab untuk Kerapian & Kesegaran bahagian sulit anda.
Semasa Haid – Sapuan Minyak Berubat Mustajab ke bahagian luaran faraj dan tuangkan ke atas tuala wanita atau pad untuk membantu mengatasi masalah Senggugut, Ketidakselesaan Sulit atau Bahagian Ari-ari (Abdomen Bawah) dan mengatasi haid berbau disamping melancarkan peraliran darah anda.

Untuk Kebersihan & Kesegaran Sulit Remaja (Yang Tidak Berkahwin) : 

Sehari sekali atau setiap Pagi & Malam, lakukan cucian & cebuk bahagian sulit dengan Barra Gel.
Cuci bersih bahagian sulit (luaran faraj) dengan air terlebih dahulu. Tuangkan 1 – 2 titis Barra Gel dan lakukan sapuan & cucian luaran faraj sehingga terasa bersih.
  Cebuk bersih. Kesat kering. Biarkan TANPA sapuan KECUALI:
 • Jika bermasalah Keputihan atau Lelehan Sulit – Sapuan Minyak Berubat Mustajab ke bahagian luaran faraj dan tuangkan ke atas Panty Liner. Ulangi sapuan beberapa kali dalam sehari untuk membantu mengatasi ketidakselesaan sulit.
 • ika bermasalah Kegatalan Sulit – Gabungkan ½ sudu teh Mustajab Balm digaul dengan Minyak Berubat Mustajab untuk sapuan luaran faraj. Ulangi sapuan beberapa kali sehingga sembuh.


HEBATNYA DI NONA2U


SHIPPING METHOD

Nota : Khidmat Cash On Delivery (COD) sah untuk pembelian RM200 dan ke atas. Call directly atau selepas membuat order (OrderID), sila hubungi kami semula untuk confirmation penghantaran. 

KHIDMAT CASH ON DELIVERY! (COD)

Khidmat COD kami terhad bagi kawasan berikut; Pusat Bandaraya, Lembah Pantai, Ampang, Cheras, Gombak, Petaling Jaya, Shah Alam, Damansara, Kepong, Puchong, Bukit Jalil, Putrajaya dan kawasan berhampiran. Hubungi kami untuk kepastian tentang kawasan anda.

C.O.D. & TIADA CAJ PENGHANTARAN bagi belian lebih daripada RM200.00 ke atas. Bagi kurang daripada RM200.00 bayaran RM5.00 dikenakan.

PENGHANTARAN PERCUMA BAGI BELIAN MELEBIHI RM200 ke lokasi seluruh Malaysia dan RM5.00 dikenakan bagi yang kurang dari RM200.00. 

CARA MEMBUAT ORDER

 • Pilih Produk yang dibeli. Klik butang "BUY NOW" dan ikut arahan mengisi borang order online yang dipaparkan. Pastikan maklumat anda lengkap dan pilih cara bayaran yang betul. Setelah berjaya selesai anda boleh semak email untuk maklumat order dan cara bayaran boleh dilakukan. 
 • Info Bayaran juga disediakan bila anda selesai mengisi borang order online. Anda boleh cetak untuk rujukan jika perlu.
 • Setelah membuat bayaran, untuk tindakan segera, kami sangat menggalakkan anda sms/Whatsappkan maklumat pembayaran seperti berikut; Order ID, Nama Anda, Nama Bank, Tarikh, Masa dan Amount dibayar ke
  017-3257585
 • Bagi yang COD anda perlu menghubungi kami untuk temujanji masa dan tempat penghantaran jika perlu. Walaubagaimana pun pihak kami akan telefon anda untuk konfirmasi. Bagi yang telefon @sms/Whatsapp kami priority akan diberikan. (lokasi penghantaran mesti dalam memenuhi dalam kawasan yang telah ditetapkan)
 • Kami terima bayaran melalui akaun CIMB dan MAYBANK. Anda boleh guna Online Banking, Internet Banking, Mobile Banking, ATM Transfer atau melalui Kaunter Bank.
 


Anda boleh sms ke 017-3257585 jika perlukan no. akaun.

WALK-IN CUSTOMER

LOKASI KAMI

Pelanggan juga boleh datang sendiri untuk membeli produk dari Pejabat Urusan nona2u.com.my melalui temujanji @ appointment di

PEJABAT URUSAN @ Shah alam office
No 3-1(E), jalan Singa B, 20/B, Seksyen 20, 40200 shah alam, Selangor